Maanavond voor vrouwen

We komen om de 6 weken samen bij het vuur onder de appelboom (bij regen in de zaal), de ene keer onder de volle maan, de volgende keer onder de nieuwe maan. Dit geeft ons de kans beide polen van ons vrouw-zijn te ontdekken en ervaren. Doorheen de jaarcyclus laten we ons leiden door de Keltische feesten. Onder de volle maan, die overeenkomt met de ovulerende vrouw, vieren we de feesten uitbundig. Onder de nieuwe maan, die overeenkomt met de menstruerende vrouw, vieren we de feesten meer ingetogen en beschouwend. Deze avonden maken we ook ruimte voor verhalen over de vrouwelijke cyclus en schenken we extra aandacht aan ons lichaam.

Wanneer het feest en de maanstand niet samenvallen, bereiden we het feest voor om er nadien thuis op verder te kunnen bouwen.

Volgende maanavond: 22 december

Voor deze maanavond lopen we de spiraal met het hele gezin (zie jaarfeesten, spiraalloop). Na een pauze van een uurtje zetten we ons gezellig binnen en maken daar een wolschilderij of een poppetje uit sprookjeswol. Materiaal wordt voorzien, eigen materiaal meebrengen mag. Er zijn voorbeelden aanwezig.

Praktisch

Telkens van 20u tot 22u bij geboortehuis Inanna, Dijleweg 98, 2820 Rijmenam.

Vooraf inschrijven via mail gewenst. Zo kunnen we u ook verwittigen indien er last-minute wijzigingen zijn of indien er iets meegebracht mag worden.

We vragen een vrije bijdrage voor deze avonden.

Kalender

2018

Woensdag 7 november - nieuwe maan - in het teken van de vrouwelijke cyclus

Zaterdag 22 december - volle maan - midwinter -

2019

Zondag 3 februari - nieuwe maan - Imbolc

Donderdag 21 maart - volle maan - Ostara

Zaterdag 4 mei - nieuwe maan - Beltane

Zondag 16 juni - volle maan - Midzomer (Litha)

Donderdag 1 augustus - nieuwe maan - Lughnasadh

Zaterdag 14 september - volle maan - oogstfeest (Mabon)

Maandag 28 oktober - nieuwe maan - Samhain

Donderdag 12 december - volle maan - Yule