Jaarfeesten

We vieren belangrijke momenten in de jaarcyclus. Ieder feest heeft zijn eigen kenmerken en symbolische waarde, die doorheen een ritueel beleefd worden. De feesten zijn voorzien voor alle leeftijden, iedereen is welkom. Er wordt een vrije bijdrage gevraagd voor de materiaalkost en voorbereidingen.

Kalender

22 september 2018: Oogstfeest

14-19u Geboortehuis Inanna, Dijleweg 98, 2820 Rijmenam

De natuur schenkt ons overvloed, zodat we ons kunnen voorbereiden op de komende winter. Wij danken Moeder Aarde door haar vruchten te verwerken tot confituur, gevlochten brood, taart e.d. De kinderen maken figuurtjes van fruit en groenten. Er wordt ook een korenmoeder en/of korenkrans gemaakt. Na het vele werken, worden we even stil om dankbaar te zijn voor wat we krijgen. Daarna eten we ons buikje vol. De overschot wordt verdeeld en neem je mee naar huis.

11 november 2018: Lichtjeswandeling

15-19u Geboortehuis Inanna, Dijleweg 98, 2820 Rijmenam

Nu het buiten zo donker is, dienen we het lichtpuntje in onszelf te vinden. We maken bietenlantaarntjes, vertellen de verhalen en zingen de liedjes van het Sint-Maartenfeest. Na een warme maaltijd van soep met brood steken we onze lichtjes aan en wandelen al zingend buiten door de nacht.