Jaarfeesten

We vieren belangrijke momenten in de jaarcyclus. Ieder feest heeft zijn eigen kenmerken en symbolische waarde, die doorheen een ritueel beleefd worden. De feesten zijn voorzien voor alle leeftijden, iedereen is welkom. Er wordt een vrije bijdrage gevraagd voor de materiaalkost en voorbereidingen. Schrijf je wel in, zodat we weten hoeveel materiaal en/of eten we moeten voorzien.

Kalender

11 november 2018: Lichtjeswandeling

15-19u Geboortehuis Inanna, Dijleweg 98, 2820 Rijmenam

Nu het buiten zo donker is, dienen we het lichtpuntje in onszelf te vinden. We maken bietenlantaarntjes, vertellen de verhalen en zingen de liedjes van het Sint-Maartenfeest. Na een warme maaltijd van soep met brood steken we onze lichtjes aan en wandelen al zingend buiten door de nacht. Je lantaarn mag je meenemen naar huis.

22 december 2018: Spiraalloop

16u-19u Geboortehuis Inanna, Dijleweg 98, 2820 Rijmenam

Er komt een keerpunt in het duister, het licht zal weldra beginnen groeien. Wat willen we nu achter ons laten? Waar willen wij naartoe groeien? Wandelend door een spiraal van licht zetten we een heldere intentie voor het komende jaar. Een magisch feest voor groot en klein.

2 februari 2019: Pannenkoekenfeest

13u-17u Geboortehuis Inanna, Dijleweg 98, 2820 Rijmenam

Met Lichtmis vieren we het laatste lichtfeest van het donkere seizoen. We smelten onze kaarsrestjes (meebrengen mag!) en maken er nieuwe kaarsen van. Terwijl deze uitharden, bakken we verschillende soorten pannenkoeken. We dekken de tafel mooi met onze kaarsen en smullen onze buik vol. In geval van allergieën en intoleranties neem je op voorhand best even contact op.

1 mei 2019: Meifeest

14u-17u Geboortehuis Inanna, Dijleweg 98, 2820 Rijmenam

Het meifeest is het uitbundige feest van de bevruchting. We planten een meiboom en dansen er samen rond en spelen volksspelen zoals zaklopen, touwtrekken, sjoelen, … Een lekker hapje en drankje zijn er natuurlijk ook bij.